VORES GRØNNE NETVÆRK

Hvordan smager bæredygtighed, og hvordan ser den ud?

GoGreen er skabt, fordi vi vil gøre bæredygtighed tilgængeligt og synligt. Økologiske restauranter, shops med bæredygtigt tøj, grønne frisører og butikker, der har miljøoptimerer ligger sjældent på hovedgaden, men er gemt væk i de små sidegader. Du finder dem alle sammen her på denne hjemmeside – og på vores fysiske bykort, der udkommer engang om året.

11261732_880004232072074_1962423646846304959_nDu kender måske allerede den lokale øko ildsjæl, men ved ikke hvor du skal finde de gode steder, når du bevæger dig rundt i byen. For det grønne valg er et bedre valg og en bedre oplevelse. Det er bedre kvalitet, der er kælet mere for detaljerne, og de mennesker du møder brænder for at fortælle dig om deres passion. Det er vores påstand, og vi håber du vil følge i vores fodspor – små skridt ad gangen.

“GoGreenCopenhagen er et af de initiativer, som byen har brug for, hvis vi skal styrke Københavns grønne udvikling. København skal være den første CO2 neutrale hovedstad, og dette projekt betyder, at flere vil støtte bæredygtige virksomheder, fordi de er nemme at finde” Ayfer Baykal, tidligere teknik og miljøborgmester i Københavns Kommune

GoGreen netværket tæller mere end 130 virksomheder i København. Alle virksomheder lever op til specifikke bæredygtighedskriterier, som vi har defineret i samarbejde med miljøorganisationer, erhvervsnetværk, miljøstyrelser og kommuner.

FullSizeRender (15)

Virksomheder i GoGreen netværk lever op til minimum et af nedenstående kriterier:

  • GRØNNE PRODUKTER: Virksomheder, der handler med eller serverer minimum 60 % miljømærkede produkter/råvarer (fx Svanen, Blomsten, Demetex, Ø-mærket, Søgemmeren f.2lv eller Guld spisemærket.)
  • BYT, DEL, GENBRUG Virksomheder, der handler med tøj, brugsting og møbler, der er genbrugt, vintage, retro, redesign og dele/bytte koncepter.
  • ENERGI OG KLIMA: Virksomheder, der reducerer CO2 udledning, optimerer energi og/eller indretter med genbrug. Svanemærkede butikker og Grøn Salon
  • MENNESKER I CENTRUM; Virksomheder, der arbejder med social ansvarlighed, fx fairtrade, ansættelse af mennesker med psykiske/fysiske handicap eller virksomheder, der sender overskud videre til godgørende formål.

Vi certificerer ikke selv virksomheder, men samarbejde med dem, der gør det – blandt andet miljøorganisationer, Økologisk Landsforening, Svanemærket, GOTS, Dementer, Fairtrade. Grønne Erhverv og Grønne Saloner.

garden_axel

Fortæl os din hemmelighed om lokale ildsjæle, så deler vi videre. Vil du gerne være med i netværk, og lever du op til kriterierne, så ring eller skriv til os med det samme.

Pia 40 52 81 81.