Shortcut to sustainable experiences

Kriterier

læs her om de kriterier, virksomheder skal leve op til for at være med i det grønne netværk.

GoGreen løfter barren højt. Vi vil gerne fremhæve frontløberne inspirere og motivere flere til at handle bæredygtigt. Kvalitet og bæredygtighed følges som regel ad, så hvis du også går efter kvalitet, så går du ikke galt af det grønne spor.

GoGreen certificerer ikke selv virksomheder, men samarbejde med dem, der gør det - blandt andet Økologisk Landsforening, Svanemærket, Fairtrade. Grønne Erhverv og Grønne saloner. 

De virksomheder, vi viser på denne hjemmeside og på det fysiske bykort kan fokuserer på et eller flere områder, og her kan du se, hvad symbolerne betyder.   

Produkter 

Mærkning -01 

 

Går du efter miljømærkede og økologiske produkter, er det her du skal handle. Virkosmheder med dette mærke har over 60 % af slagsen.

Det er blandt andet disse mærker du skal kigge efter: 

Blomsten   Demeter _logo  Oe -maerket

 

Drift


Mærkning -03 

Her er de virksomheder som har klima-/energicertificeringer eller kan dokumentere at de har en gennemgribende handlingsplan.

Det er blandt andet disse certificeringer du skal spørge efter i virksomheden:

Groen Butik Logo Svanemrke _NM       Rest _julian _klimaplus _171p

 

 Sociale: 

 

Mærkning -01

Hjertet viser virksomheder der arbejder ud fra sociale principper og fx handler med Fairtrade eller har en handlingsplan for marginaliserede grupper i samfundet (fx ansatte med psykiske lidelser). Fx er socialøkonomiske virksomheder nogle af dem vi synes fortjener at blive fremhævet her på sitet.

Kig blandt andet efter disse mærker i virksomheden/butikken:

Fairtrade1

 

I denne kategori er stedets profil og værdigrundlag en stor faktor til udvælgelsen til GoGreen. Derfor kan det være at du ved et besøg på sådan et sted skal spørge ind til profilen eller undersøge deres hjemmeside for mere information.

Som udgangspunkt skal man som sted på GoGreenkortet minimum kunne opfylde kravene i en af kategorierne, men det er også muligt at nogle steder kan have både økologiske og Fairtrade-produkter og derved komme op på de 70 % sammenlagt.

Symbolerne du finder ud for hver enkelt virksomhed/butik er derved vejledende for hvilken profil og bæredygtig tankegang virksomheden/butikken har og efterlever.