GOGREEN KRITERIER – HVOR GRØN SKAL DU VÆRE?

Grøn garanti – hvornår er virksomhederne grønne nok til at være med i GoGreen? Se her, hvilke kriterier, virksomhederne skal leve op til for at være med i netværket.

Bæredygtighed er ikke sort/hvidt men en masse valg, vi træffer hver eneste dag. Det er umuligt at være 100% bæredygtig. Derfor er det vigtigste at virksomhederne har truffet et valg og taget ansvar inden for mindst ét af nedenstående kriterier. Så når du møder en GoGreen-virksomhed, er du sikker på, at der er tænkt bæredygtighed ind i forretningen. Er du som virksomhed endnu ikke kommet helt i gang, kan vi også hjælpe dig på vej.

For caféer, restauranter og fødevareproducenter:

GRØNNE PRODUKTER: Virksomheder, der handler med eller serverer minimum 60% miljømærkede produkter/råvarer. Fx økologiske, biodynamiske eller produkter uden skadelig kemi, der ikke belaster miljø og mennesker. Fødevarer, der indeholder minimum 90% økologiske/biodynamiske/naturlige og usprøjtede ingredienser.

KLIMAVENLIG MAD: Spisesteder, der også serverer plantebaseret mad, eller har fokus på lokale råvarer eller på madspild.

For butikker, frisører og designere

MODE OG DESIGN: Langtidsholdbart tøj og design, der er produceret med respekt for miljø og mennesker. Fx tøj med GOTS-certificering, Fairtrade eller tekstiler og brugsting af organiske og ikke-sprøjtede naturmaterialer. Minimum 60% af produkterne i butikken eller 90% af det designede produkt.

REDESIGN OG GENBRUG: Tøj, brugsting og møbler designet af materialer, der har været brugt før; Upcycling, genbrug, vintage, 2-hand, retro, bytte og delekoncepter. Minimum 70% af produkterne i butikken eller 90% af det designede produkt.

GRØN SALON: Verdens eneste miljøcertificering for frisører. Her er det bl.a. ikke tilladt at bruge en række særligt skadelige kemikalier, som ellers er tilladt, fx PPD, PTD, MI og parabener.

GRØNNE PRODUKTER: Produkter, der indeholder minimum 90% økologiske, naturlige og usprøjtede ingredienser.

For alle

MENNESKER I CENTRUM: Socialt ansvarlige virksomheder, der hjælper samfundets udsatte, fx ved at ansætte mennesker med psykiske/fysiske handicap eller sende overskud videre til godgørende formål.

ENERGI OG KLIMA: Virksomheder, der reducerer CO2-udledning gennem lys, varme, vand og drift eller har en indkøbspolitik, der tilgodeser energi og klimaindkøb.

GoGreen certificerer ikke selv virksomheder, men vi læner os op af eksisterende certificeringer, udstedt af blandt andet Svanemærket, Økologisk Landsforening, Demeter, Fairtrade-mærket, GOTS-certificering med videre.

Er du interesseret i at høre mere om, hvordan du bliver medlem, så ring eller skriv til os.

Pia 40 52 81 81.