BÆST

Nænsomt, kompromisløst – og en stenovn på 500 grader

Click for English

Bæst er rustik og stemningsfuldt på en og samme tid – kendt for det hjemmelavede charcuteri og pizzaerne, der er tynde og sprøde, lavet af lokalt, surdejs-gæret mel. Og efter en tur i den bragende 500 grader træfyrede brændeovn fra Napoli, er en pizza ret lækker at sætte tænderne i. Er du nattesulten er Bæst også et af de få steder i byen, hvor du kan få ordentlig mad efter kl.22.

Mozzarellaen er i særklasse. Mere klart kan det ikke siges. Fremstillet dagsfrisk på 1. salen af mælk fra egne køer. Charcuteri er også noget, kokkene selv laver på det bedste økologiske svinekød – hele overetagen er et stort værksted for kreativitet, håndværk og gastronomi.

Lige så nænsomt råvarerne bliver behandlet, lige så kompromisløst går Bæst’erne til værks, når det gælder håndværk, kvalitet og økologi. Bæst arbejder kun med leverandører, der selv er økologisk certificerede og deler en fælles interesse om at udvikle det økologiske råderum.

Kompromisløsheden bliver synlig i råvarevalget, og som de selv skriver: “Kan vi ikke få en råvare i økologisk kvalitet, søger vi altid at ændre vores menu, så den matcher de økologiske råvarer, vi har eller kan få, før vi køber erstatningsvarer i ikke-økologisk kvalitet. Det giver fokus på de varer, der rent faktisk er tilgængelige og fjerner behovet for konventionel erstatning.”

Med en samlet økologiprocent på over 90 har Bæst det økologiske spisemærke i guld uden at priserne er flyvende af den grund.

pizzamand pizzabæst interiørmozarella

bæst kost

De lækre billeder er taget af Per-Anders Jørgensen.

Se mere på Bæst.dk

Smag her på Bæst her:

Gentle, without compromise and a 500 degree hot stone oven
Bæst is rustic and mood setting all in one and well known for their homemade charcuterie and pizzas made thin and crispy from local sourdough fermented flour. Add a trip in a roaring 500 degree wood burning oven from Naples and you have the most delicious pizza ready for eating. If you have a late night hunger Bæst is one of the few places in town with proper food after 10 pm.
The mozzarella is in a league of its own. Produced from local organic milk and molded by hand every morning. The charcuterie is also made from the cooks from the best organic pork. Basicly the whole first floor is a workshop for creativity, craftsmanship and gastronomy.
The no compromise politic is visible in the choosing of the commodities. “If we cannot get organic produces we’ll change the menu so it matches the organic commodities available rather than compromise with the organic quality. The choosing of available commodities also brings focus to the seasons produces and takes away the need for conventional substitutes.”
With a gathered organic percentages over 90 Bæst has earned the organic gold mark without it being too pricy.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *